Surreële fotografie

Wat is Surreële fotografie?

Woordenboek Publicatie Surreële fotografie op 11 april 2022

Surreële fotografie


Blauwe moter staat geparkeerd

Net als abstracte fotografie is dat de foto die gemaakt is bij surreële fotografie het eindresultaat niet altijd direct herkenbaar is. De fotograaf wordt uitgenodigd om unieke perspectieven te vinden.

In de periode rond 1920 begon de culturele beweging van surrealistische fotografie. De surreële fotografen maakten gebruik van donkere kamer trucjes en optische illusies om droomachtige beelden te produceren. Tegenwoordig maakt de surreële fotografen gebruik van de digitale fotobewerking software.

Vaak wordt het onderwater fotograferen gezien als surreëel, aangezien de beelden vaak bovennatuurlijk lijken.

Het einddoel van surreëel fotografie is dat de beelden geïnspireerd zijn door passie en unieke perspectief, de beelden schommelen tussen realiteit en het bovennatuurlijke.

Synoniemen, volkstaal en eufenismen

Engelse vlag Surreal photography


          

Woordenboeken:

Woordenlijst:

Abstracte fotografie
Abstract fotografie is een zeer breed gebied binnen de fotografie. Ieder onderwerp kan abstract worden weergegeven, afhankelijk de manier waarop deze is gefotografeerd. De ideeën en creativiteit van de fotograaf bepalen wat wel en niet mogelijk zijn bij abstracte fotografie. Oftewel een andere manier van een onderwerp vastleggen op een zodanige manier dat deze niet […]
Creatieve fotografie
Een moeilijk te definiëren type van fotograferen, waarbij een groot aantal verschillende technieken kan worden gebruikt. Het bevordert de creativiteit en experimenteren met concepten, te gebruiken materiaal en technieken om een foto te maken of na te bewerken. Voorbeelden van mogelijke technieken/concepten: Fish eye fotografie Kristallen bal fotografie HDR fotografie Forced perspective fotografie Cake smash […]