Sociale media fotografie

Wat is Sociale media fotografie?

Woordenboek Publicatie Sociale media fotografie op 11 april 2022

Sociale media fotografie


Kopje koffie drinken

Sociale media fotografie is een volledige genre van het maken van foto’s voor berichten (posts) op InstagramFacebookPinterestLinkedIn of ieder ander sociale media websites.

De persoonlijke berichten en foto’s vertellen het verhaal over iemands leven en voegen iets toe aan iemands online persona. De vrienden/kennissen en een ieder die toegang heeft tot de gegevens, kunnen reageren op de gedeelde berichten/foto’s.

Bedrijven kunnen hun producten/diensten ook delen op social media websites, waarbij de media wordt gebruikt als reclamemiddel. Ook kunnen bedrijven een of meerdere influencer sponsoren.

Social media influecers zijn personen die hun volgers proberen te inspireren, informeren, entertainen door foto’s en/of video’s te plaatsen op sociale media. Een gesponsorde influencer zal de producten van de sponsor promoten, vaak zonder vermelding dat ze gesponsord zijn.

Het publiceren van foto’s, video’s en berichten is net zoals bij een krant. Iedereen kan het lezen, kopiëren en gebruiken. Wees altijd voorzichtig met wat je op sociale media plaatst. Persoonlijke boodschappen kunnen worden bekritiseerd.

Aangezien er geen of weinig controle is op wat er geplaatst wordt op social media, hoeft niet alles te kloppen. Sociale media is het medium waar men nep nieuws en complot theorieën kan verspreiden. Wees gewaarschuwd.

Synoniemen, volkstaal en eufenismen

Engelse vlag Social media photography


          

Woordenboeken: