Panoramafotografie

Wat is Panoramafotografie?

Woordenboek Publicatie Panoramafotografie op 10 april 2022

Panoramafotografie


Panorama foto van bergen in Oostenrijk

Een panorama is een verlengde foto, waarmee je een weids landschap kunt vastleggen. Wanneer de fotograaf een breder beeld wil maken, dan wat er op een foto kan, kan de fotograaf een panoramafoto maken. Bij een panoramafoto wordt meerdere foto’s samengevoegd tot 1 beeld.

Een “normale” foto heeft een beeldverhouding van 4:3, waarbij een panorama foto gebruik maakt van een verhouding van 3:1.

Bijna elke camera of smartphone heeft de mogelijkheid om een panorama foto te maken. Bij het maken van een panorama foto worden meerdere foto’s van een landschap/beeld naast elkaar gemaakt. Daarna worden de foto’s samengevoegd tot 1 smal, maar lang beeld. De nabewerking kan gedaan worden op de camera/smartphone of in een fotobewerkingsprogramma.

Rorhmoos – Oostenrijk
Oostenrijk, boven bij een berglift.

          

Woordenboeken:

Woordenlijst:

Architectuur fotografie
Het fotograferen van gebouwen, monumenten, interieur en exterieur valt onder architectuur fotografie. De foto’s geven een accuraat beeld van de gebouwen, gefotografeerd met speciale camera’s en maken gebruik van speciale technieken. De foto’s kunnen worden gezien als kunst of om de esthetiek van een object aan te tonen.
Landschapsfotografie
Landschapsfotografie is het fotograferen van de natuur. De foto’s kunnen huizen en andere gebouwen bevatten. Daarnaast kan het een bergenlandschap zijn, een woestijn, stranden, bossen, weilanden en andere type landschappen bevatten. De focus ligt op alles wat buiten ligt gedurende de verschillende seizoenen (zomer, herfst, winter en lente). Ook foto’s gemaakt tijdens de zonsopgang als […]

Gerelateerde websites

Externe linkBeschrijvingTaal
Hoe maak je een panorama foto? Uitleg van Thuis Schouten Fotografie over panorama fotografie. Nederlandse vlag