Melkweg fotografie

Wat is Melkweg fotografie?

Woordenboek Publicatie Melkweg fotografie op 10 april 2022

Melkweg fotografie


Halve maan

Het fotograferen van de sterrenhemel heet Melkweg fotografie. Hierbij wordt een camera gebruikt die goed werkt in het donker, terwijl de resolutie hoog blijft.  Een veelgebruikte trucje is door het landschap mee te nemen in het beeld.

Het is niet allen belangrijk welke instellingen en welk objectief je gebruikt, maar je moet ook rekening houden met andere factoren:

  • Aangezien de foto’s ’s nachts worden gemaakt, moet je rekening houden dat het ’s nachts een stuk kouder kan zijn.
  • De sterrenhemel is niet altijd zichtbaar: wolken en de maan blokkeren het zicht.
  • Niet alle plekken zijn geschikt voor het fotograferen van de sterrenhemel. Door lichtvervuiling is het niet aan te raden om te fotograferen in een stad of in de nabijheid van kassen. Het moet zo donker mogelijk zijn.
  • Aangezien de plek zo donker mogelijk is, zorg ervoor dat je deze ook veilig kan benaderen. Neem goede schoenen en een zaklantaarn mee.
  • Controleer voor vertrek dat de sterrenhemel op dat moment ook goed zichtbaar is.
  • Zorg voor de juiste fotoapparatuur en een goede  statief.

Synoniemen, volkstaal en eufenismen

Engelse vlag Milky Way Photography


          

Woordenboeken:

Woordenlijst:

Astrofotografie
Het maken van foto’s van de maan, sterren, planeten, zwarte gaten en andere hemellichamen valt onder astro fotografie. Typen astrofotografie: Deep Space/SkyFoto’s gemaakt met een telescoop van objecten die ver van de aarde liggen in de hemel in de nacht. Het zijn vaak mooie beelden van de nebulae en melkwegen. Behalve telescopen, moet er rekening […]

Gerelateerde websites

Externe linkBeschrijvingTaal
How to Photograph The Milky Way (The Ultimate Guide) Photographing the Milky Way is one of the most rewarding and impressive types of photography that you can master. Engelse vlag