Lightpainting fotografie

Wat is Lightpainting fotografie?

Woordenboek Publicatie Lightpainting fotografie op 10 april 2022

Lightpainting fotografie


Lightpainting symbool 6

Lightpainting betekent letterlijk tekenen met licht. Een leuke vorm van fotografie waar veel creativiteit en geduld bij nodig is.

Bij lightpainting ‘tekent’ de fotograaf met lichtbronnen in een donkere omgeving door het lampje te bewegen. De camera staat op een vaste plek en de fotograaf werkt met lange sluitertijden. Door de lange sluitertijd vangt de camera de bewegingen van het licht op. Op die manier kan de fotograaf een onderwerp rondom belichten zonder dat deze zichtbaar in beeld komt. Als je met een lampje tekent in de lucht terwijl de sluiter openstaat, dan wordt het lichtspoor daarvan in één foto gevangen. Op deze manier krijg je  foto met lichtgevende vormen, woorden of lijnen van licht.

Lightpainting fotografie is een vorm van nachtfotografie.


          

Woordenboeken:

Gerelateerde websites

Externe linkBeschrijvingTaal
Tips voor lightpainting Lightpainting betekent letterlijk ‘tekenen met licht’. Het is een ontzettend leuke vorm van fotografie waar een portie geduld en creativiteit bij om de hoek komen kijken! Op deze pagina leer je stap voor stap hoe je een lightpainting foto maakt en wat voor originele lichtbronnen je kunt gebruiken. Nederlandse vlag