Familie fotografie

Wat is Familie fotografie?

Woordenboek Publicatie Familie fotografie op 02 april 2022

Familie fotografie


Familiefoto

Het fotograferen van een familie voor een portret. De foto’s geven de relatie tussen de personen weer.

Een familieportret wordt gemaakt op het moment waarbij je bij degene bent die het meest om je geven. Deze portretten worden vaak gekoesterd, in speciale fotolijstjes opgehangen of op de schoorsteenmantel geplaatst.

Familie fotografie gaat over het in beeld brengen van mensen die een familieband hebben. De grootte van de groep mensen kan variëren tussen een groep ter grootte van een gezin (ouders/kinderen), tot een hele familie (gezinnen, ooms/tantes, (over)grootouders).

Het maken van een familieportret is soms een hele bezigheid, waarbij je de gezichten (vrolijk) in beeld probeert te krijgen. Voor je het weet is er altijd weer die ene figuur die net een flauwe (gemaakte) glimlach opzet, of juist een andere kant op kijkt, waardoor de portret zijn waarde verliest.

Behalve het op een rijtje zetten van alle familieleden om een familieportret te maken, is het ook mogelijk om stiekem een foto te schieten. Deze foto’s hebben vaak het voordeel dat het geheel natuurlijker overkomt.

Synoniemen, volkstaal en eufenismen

Engelse vlag Family Photography


          

Woordenboeken:

Gerelateerde websites

Externe linkBeschrijvingTaal
The Ultimate Guide to Family Photography: 67 Tips Family photography portraits capture a moment in time with those you care for most. They are treasured memories. Perhaps you decide to start an event, wedding or portraiture business, where family and group shots are standard. You need to show these people in their best light. From choosing the right gear to posing the family members, we cover everything you need to know about family photography. Engelse vlag