Commerciële fotografie

Wat is Commerciële fotografie?

Woordenboek Publicatie Commerciële fotografie op 27 maart 2022

Commerciële fotografie


Neonbord kok met kokmuts

Commerciële fotografie is het maken van foto’s voor de commercie. Ze worden gebruikt voor promotie of voor verkoop van een product of een dienst. De fotografen worden vaak vooruit betaald. De foto’s worden gebruikt voor brochures, folders, menu’s, website van het bedrijf, etc.

Onder commerciële fotografie vallen:

  • Mode fotografie
  • Product fotografie
  • Voedsel fotografie
  • (Werk)omgeving fotografie
  • Headshot fotografie
  • Commerciële architectuur fotografie

Synoniemen, volkstaal en eufenismen

Engelse vlag Commercial Photography


          

Woordenboeken:

Woordenlijst:

Advertentie fotografie
Advertentie fotografie maakt foto’s voor posters, reclame zuilen, websites of advertenties in tijdschriften of kranten. Onder advertentie fotografie valt niet alleen product fotografie, maar is vaak ook gericht op het tonen van een bepaald merk of dienst.
Architectuur fotografie
Het fotograferen van gebouwen, monumenten, interieur en exterieur valt onder architectuur fotografie. De foto’s geven een accuraat beeld van de gebouwen, gefotografeerd met speciale camera’s en maken gebruik van speciale technieken. De foto’s kunnen worden gezien als kunst of om de esthetiek van een object aan te tonen.
Bedrijfsfotografie
Bedrijfsfotografie richt zich op het bedrijfsleven, waarbij beelden worden gemaakt ter ondersteuning van de groei en ontwikkeling van een bedrijf. De foto’s worden meestal gebruikt voor marketing en promoties. Foto’s worden gemaakt van de eigenaren, producten, personeel/teams of diensten. Door bedrijfsfotografie kunnen bedrijven hun verhaal vertellen over wat zij nu precies bieden. Bedrijfsfotografie maakt gemaakt […]

Gerelateerde websites

Externe linkBeschrijvingTaal
What Is Commercial Photography? Great Tips to Get Started Commercial photography is popular these days. But it’s not all about large teams creating images in a studio for big ad campaigns. This article will help you understand what commercial photography is and how to get started. Engelse vlag